De 3 massaal gemaakte fouten waardoor de meeste ondernemers mislukken – Gratis teleseminar

Het meest dankbare van het zijn van Business Coach is dat je anderen helpt hun droom te realiseren.

Momenteel ben ik 9 Vrije Werkers aan het begeleiden bij de doorbraak van hun bedrijf. Alles in het kader van mijn jaarprogramma Fortuinlijk Floreren als Vrije Werker.

De 9 zijn ervaren mensen. De meesten zijn al meerdere jaren zelfstandig professional. Een enkeling zat hiervoor in loondienst en is nu voor zichzelf begonnen.

Allemaal zijn ze door de wol geverfd. Het zijn overlevers. Het zijn ondernemers.

Maar die ene droom, die echte doorbraak, goed verdienen en succesvol zijn, dat is er tot nu toe niet van gekomen. Daarom doen ze mee in het jaarprogramma.

De kassa van mijn klanten rinkelt

We zijn zo’n 3 maanden onderweg en het gaat voortvarend.

Afgelopen week, op een avond, had ik een mastermindsessie met ze. Dat was een feestelijk moment, want er bleek heel wat te vieren.

De eerste grote resultaten tekenen zich af. Er worden blokkerende mindsets doorbroken, de prijzen van diensten en producten gaan omhoog, er komen meer en nieuwe klanten binnen. De kassa rinkelt! En niet zo’n beetje ook, het gaat met duizenden euro’s.

Supertrots ben ik op mijn groep van 9, en zij mogen trots zijn op zichzelf. Het oogsten is begonnen. Hun wil om door te breken wordt beloond.

De kracht van de groep maakt wat onmogelijk leek mogelijk

Na onze feestelijke mastermindsessie heb ik lopen nadenken over wat er is veranderd. Waarom lukt het deze ervaren Vrije Werkers nu wel om naar een doorbraak toe te werken?

Het zijn nog steeds dezelfde mensen, met dezelfde dromen en dezelfde ambities. En met dezelfde karakters. Wat dat betreft is er niets gewijzigd.

Natuurlijk hebben zij hun focus gevonden, natuurlijk denken zij nu groter. Maar het zit hem ook ergens anders in.

Het zit hem in de deelname aan de groep. De groepsband is van grote invloed op hoe zij zich nu manifesteren:

 • Een groep tilt je naar een hoog niveau
  We presteren beter als we samen zijn met anderen zijn. Er ontstaat gezonde competitie, en ideeën en informatie worden uitgewisseld. Zo maken we elkaar sterker. Dat maakt dingen mogelijk die je alleen nooit zouden lukken.
 • In een groep groeit samenwerking
  In een groep zien we de waarde die we elkaar kunnen geven. Jij bent goed in het ene, ik ben goed in het andere. Als je dingen samen doet, word je samen beter. Over en weer ontstaan verbanden en afspraken. Je ziet de synergie groeien.
 • Een groep maakt van mensen lotgenoten
  We worstelen allemaal. Iedereen heeft zijn angsten en zijn twijfels. Die blokkeren je. Lang denk je: ‘Ik sta daarmee alleen.’ Maar kom je in een groep van gelijkgestemden, dan zie je plots dat het heel anders is. Er is herkenning. Dat maakt je sterker. Je helpt elkaar over je angsten heen.

De 3 massaal gemaakte fouten die je doorbraak blokkeren

En er is nog iets.

Er zijn 3 massaal gemaakte fouten waardoor de meeste ondernemers mislukken. Die 3 massaal gemaakte fouten weten mijn 9 Vrije Werkers nu feilloos te vermijden.

Ik herken dat, want ook ik heb ze alle 3 gemaakt. En ook ik heb ze alle 3 overwonnen.

Het zijn 3 enorme valkuilen die de meeste ondernemers nauwelijks herkennen. Je bent goed bezig denk je, maar intussen…

Misschien maak jij ze ook wel. Dat zomaar kunnen.

Wil je weten wat die fouten zijn? En vooral, hoe ook jij ze kunt vermijden?

Op 27 september doe ik ze uit de doeken. Dan organiseer ik een telefonische training. Je kunt je gratis inschrijven.

Het beloofd onthullend te worden, en confronterend!

En lonend… want er is een weggever die alles voor je kan veranderen.

>> Klik hier voor meer info en om je gratis aan te melden. (Update: Het teleseminar is inmiddels gepasseerd.)

 

Print Friendly, PDF & Email

Een woord over de auteur

Stan Lenssen

Professional Certified Coach en schrijver - gecertificeerd door ICF: de International Coach Federation, die staat voor kwaliteit in coaching. 'Ik voel me mateloos gedreven om mensen te stimuleren het beste in zichzelf te ontdekken en te activeren, zodat ze hun leven kunnen vormgeven op een manier die bij hen past en die hen gelukkig maakt.'

6 comments… add one
 • Rutger 20 sep 2012, 8:48

  ‘Massaal gemaakte fouten’ en ‘mislukken’, de Telegraaf is er niks bij Stan., Het werkt vast, maar ik haak af.

  • Stan Lenssen 20 sep 2012, 10:36

   Vind je het confronterend? Een spiegel voelt niet altijd prettig 😉
   Luister naar het teleseminar. Ben je ondernemer, dan kan zo’n klein uurtje aandacht en zelfreflectie je enorm versnellen.

 • Rutger 20 sep 2012, 11:36

  Ha, nee hoor, het gaat de laatste tijd uitstekend 🙂 En het zit hem ook niet in de inhoud, daar twijfel ik niet aan, maar de woorden zijn te groot. Sowieso vind ik dat je nooit mislukt als je onderneemt, je doet het maar wel mooi, of het slaagt of niet.

  P.S. Grammaticaal klopt het geloof ik ook niet helemaal, volgens mij moet het zijn de ‘De 3 massaalst gemaakte fouten’ (overtreffende trap) of het woord De weglaten. Maar dit geheel terzijde.

  • Stan Lenssen 20 sep 2012, 11:40

   Helemaal goed hoor Rutger.
   Als je onderneemt, ben je inderdaad nooit mislukt. Het is juist fantastisch dat je het doet. Je vult je leven prachtig in, alleen al door de verantwoordelijkheid die je durft te nemen. Maar…. er is dat ene ding: je onderneming kan wel mislukken. Dat is wat die fouten doen.

   PS: De grammatica klopt. Het zijn 3 fouten die massaal gemaakt worden, en dus massaal gemaakte fouten 😉

 • Rutger 20 sep 2012, 11:55

  [OT] Je hebt vast gelijk, maar als ik mag kiezen tussen ‘De 3 veel gemaakte fouten’ of de ‘3 meest gemaakte fouten’ kiest ik voor optie 2. Noem het gevoel 🙂 Verder sympathiek dat je comment-optie open hebt staan, openheid voor alles.

 • jolanda 20 sep 2012, 12:17

  Ik heb mij in ieder geval ingeschreven, want ik voel mij niet te oud of te wijs om te leren. Van de vorige telefonische training heb ik enorm veel opgestoken. Ik ben het direct in de praktijk gaan brengen en het heeft mij sowieso 2 opdrachten opgeleverd die ik anders niet had gehad. Ben benieuwd wat het mij deze keer kan opleveren!

Leave a Comment

Privacyverklaring