De waan van de wedloop

Wat maakt dat je je in onze maatschappij zo opgejaagd en beklemd kunt voelen – alsof alle dagen grijs en grauw zijn, en alles alleen maar om presteren draait.
En wat kun je doen zodat die beleving anders wordt: lichter, veel plezieriger, en zonnig.

In stilte heb ik aan een boek gewerkt dat antwoord geeft op deze vragen. Het is nu te koop!

De waan van de wedloop
Waarom je liever vuilnisman wilt zijn

De waan van de wedloop

We leven in een haastmaatschappij. We moeten alles gedaan hebben; we mogen niets missen. Als lemmingen storten we ons in een beklemmende ratrace. Terwijl we in die stressvolle setting op zoek zijn naar dat ene element dat we zó ontberen, speelt het brein een spelletje met ons en ligt de burn-out op de loer. Hoe word je je brein de baas? Hoe kun je burn-out weren? Hoe bereik je duurzaam welbevinden? De waan van de wedloop laat je de illusies van onze tijd doorzien en wijst je de weg naar bevrijding van de stress die de maatschappij je oplegt.

De waan van de wedloop werd genomineerd voor BoekGoud 2017, categorie non-fictie.

‘Een daverend en broodnodig boek, over een onderwerp dat me zeer aan het hart gaat. Helder geschreven, trefzeker verwoord; een medicijn tegen het alom heersende materialisme – dit zou iedereen moeten lezen.’
Daan Remmerts de Vries, schrijver, illustrator en meervoudig winnaar van onder meer de Gouden en Zilveren Griffel

‘Een boek over een urgent thema dat zich aan veel mensen opdringt. Alles wat Stan schrijft, leest als een trein. Opbouw en structuur zijn volkomen helder en vanzelfsprekend. Daarnaast staat het boek barstensvol leuke, aansprekende, herkenbare voorbeelden en anekdotes.’
Kiki Verbeek, neerlandica en filosofe

Je kunt het onder andere rechtstreeks bij mijn uitgever bestellen. Je betaalt dan geen verzendkosten (Nederland en België). De volgende knop brengt je daar:

Privacyverklaring