Coach met een keurmerk – Stan Lenssen, PCC

Geniet van de reis! – het is de opdracht die ik mijzelf als gecertificeerd coach elke ochtend geef en het is de keuze die ik iedereen gun.

Stan Lenssen, PCC - gecertificeerd coach

Ik begon mijn carrière ooit als bordenwasser. Dat is lang geleden …

Later werd ik bedrijfskundige, ICT-specialist, ondernemer, blogger en uiteindelijk gecertificeerd coach, het vak dat ik combineer met een andere grote liefde van mij: schrijven.

Gegrepen door het coachvak

Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd aan de hogere technische school in Eindhoven (afgestudeerd in 1981) en in 1992 mijn MBA behaald aan de Universiteit Hasselt (België). In mijn loopbaan heb ik vele opleidingen en cursussen gevolgd, onder andere op het gebied van detailhandel, horeca, sales, marketing, logistiek, automatisering, coaching en filosofie.

Vanaf 2009 werd ik steeds vaker voor de rol van coach ingehuurd. Ik had een adviespraktijk op dat moment, maar blijkbaar werden mijn ervaring en expertise ook nog op een heel andere manier gewaardeerd.

Ik ervoer de grote kracht van coaching: cliënten groeiden door eigen inzichten en door eigen oplossingen, waarbij ik – de coach – het proces faciliteerde. Dat gaf mij veel voldoening.

Vanaf toen ben ik mij verder gaan bekwamen in het coachvak. Ik behaalde mijn certificaat als NLP-Practitioner en werd gecertificeerd Bouw een Bloeiend Bedrijf-Coach.

Ik werd steeds meer gegrepen door het vak en besloot mij er professioneel in te laten scholen. In 2014-2015 deed ik de ROOT-coachingsopleiding van The Coaching Square. In 2015-2016 het vervolg daarvan, de GROW-opleiding, en behaalde ik mijn PCC-certificering (Professional Certified Coach) van de International Coach Federation.

Beroepsethiek en professionaliteit

Beroepsethiek en professionaliteit zijn voor mij belangrijke waarden. Daarom ben ik aangesloten bij de ICF (International Coach Federation). ICF is de wereldwijde, normstellende organisatie van professionele coaches. Ik ben doordrongen van het belang van de hoge kwaliteitsnormen die ICF voor coaches stelt. De succesvolle afronding van de ROOT- en GROW-opleiding getuigen daarvan; het zijn ICF-geaccrediteerde opleidingen.

Coaching is een jong vak dat in rap tempo de wereld aan het veroveren is. Ik zie dat het nodig is dat ethische en professionele normen in die ontwikkeling extra bewaakt worden. Daar lever ik graag actief mijn bijdrage aan. Om die reden ben ik, naast mijn coachingswerk, bestuurslid geweest van ICF in Nederland en zet ik me nog steeds als commissielid regelmatig en met enthousiasme in voor deze grootste beroepsvereniging van coaches ter wereld.

Professioneel, gecertificeerd coach

Ik ben PCC: Professional Certified Coach, een door ICF gecertificeerd coach dus. Op die certificering ben ik trots. Een ICF-certificering is hét globaal erkende keurmerk voor professionele coaches. Een door ICF gecertificeerd coach maakt zichtbaar dat hij zich qua kennis, vaardigheden en commitment aan hoge ethische en professionele standaarden verbindt. ICF staat voor kwaliteit en meesterschap!

Ik heb een grote passie voor dit prachtige vak. In onze turbulente maatschappij voorziet het in een groeiende behoefte. Het is sterk in ontwikkeling. Mijn leren als coach stopt daarom nooit. Het ICF-certificaat draagt daaraan bij. Het waarborgt dat ik mij blijf scholen conform de hoge normen van ICF. Dat wordt ook met regelmaat getoetst.

Beroepsethiek en professionaliteit zijn voor mij dan ook niet alleen mooie woorden. Ik werk er continue aan, zodat mijn cliënten er daadwerkelijk op kunnen vertrouwen.

Steeds weer opstaan en leren

Na een 14-jarige loopbaan in de horeca en vervolgens de corporate wereld van arbeidskunde, ICT en consultancy, ben ik nu meer dan 20 jaar ‘mijn eigen baas’. Vallen, weer opstaan en daar ontzettend veel van leren, hebben me gepokt en gemazeld als ondernemer en als mens.

Met dankbaarheid en plezier kijk ik terug op de bedrijven die ik heb gehad. Onder andere een ICT-bedrijf, succesvolle winkels in allergieproducten en een adviespraktijk voor mkb-ondernemers. Mijn bedrijven hebben me enorm veel gegeven – mooie successen … én zeperds, waar ik dan weer veel van leerde. Da’s ook winst.

Al die ervaringen hielpen mij om mij persoonlijk te ontwikkelen. Erop terugkijkend geven ze mij het gevoel van een intens en bewust leven. Die ontwikkeling en dat gevoel zijn giften die mij onbeschrijflijk dierbaar zijn. Ik neem ze altijd met me mee. Ze helpen mij om me elke dag opnieuw in te zetten om het beste uit het leven te halen, en mijn coachcliënten het beste van mijzelf te geven.

Ondersteunen bij levensvragen

Ondernemer worden was voor mij een buitengewoon spannende keuze. Ik kom niet uit een ondernemersgezin en heb jaren getwijfeld of het ondernemerschap wel voor mij was weggelegd.

Tot op een goede ochtend in 1993. Ik was 35 en zei tegen mezelf: ’Het is nu of nooit!’ Al die tijd daarvoor had ik het gevoel het leven van anderen te leiden, de keuzes van anderen te volgen.

Hoewel ik middenin een succesvol carrièrepad zat, zei ik dat van de ene op de andere dag vaarwel. Het gaf me even een angstige periode om tot die beslissing te komen, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Het voelde al snel als een grote bevrijding. Ik kon míjn ding gaan doen.

In 2009 ging ik schrijven en bloggen over de lessen die ik geleerd had. Daar kwamen van veel kanten vragen op. Ze gingen dieper dan de tips en tricks. Het waren vragen over doelen stellen, angsten en blokkades overwinnen, keuzes maken. Levensvragen dus.

Ik merkte dat ik als coach anderen fantastisch kon ondersteunen bij het vinden van hún antwoorden op die vragen. Ik merkte ook dat mij dat zelf veel voldoening gaf.

Voor mij viel toen alles samen. Dit was mijn roeping. Dat ding waar ik voor gemaakt ben: anderen ondersteunen bij het bouwen aan hun leven. Op een manier die volledig congruent is met wie zij zijn en met wat zij belangrijk vinden.

Zo werd ik dus coach. Sindsdien ben ik er voor jou, het is maar dat je het weet.

Hoe je mij bereikt

Als jij worstelt met het vinden van antwoorden op jóuw vragen, weet mij dan te vinden. Want het is doodzonde om de mogelijkheden die je leven de verlangde inhoud kunnen geven, ongebruikt te laten; we krijgen onze reis maar één keer. In mijn rol van gecertificeerd coach kan ik je op die reis prima ondersteunen.

Bel me gewoon. Mijn nummer is 06-41367814. Of klik hier en stuur me een bericht. Verder kun je me online vinden op deze site (stanlenssen.nl) en op LinkedIn, Facebook, Twitter en YouTube.

Haal het beste van het beste uit jezelf en uit je leven, en geniet ervan,

Stan

~~~   Opmerkelijke columns cadeau ontvangen?   ~~~

Elke twee weken publiceer ik een opmerkelijk menselijke column.
Steeds leerzaam lekker.

Ik mail ‘m je graag toe, kosteloos en spamvrij. Zodat je ‘m nooit mis kunt lopen.
Gebruik de knop:

… en wil je mij onverhoopt weer stoppen, dan is één muisklik voldoende.

Foto Stan: BLINKfotografie

Onderscheidingen

Publieksverkiezing Nummer 2 Dutch Small Business Blog Award 2010

Publiekswinnaar Dutch Small Business Blog Award

De waan van de wedloop genomineerd voor BoekGoud 2017 – categorie non-fictie

BoekGoud 2017

Genomineerd JINC Awards 2018 – Coach van het Jaar

JINC Award Amsterdam 2018

In de media etcetera

Bijdragen aan boeken

Beweging in de Zaak van Wim Aalbers

Beweging in de Zaak van Wim Aalbers

Laat jezelf zien! van Judith Webber

Laat jezelf zien! van Judith Webber

Calimeromarketing 2.0 in een eierdop van Karen Romme

Calimeromarketing 2.0 in een eierdop

In het nieuws

Artikelen geschreven voor onder meer

  • Twinkle Magazine
  • Just Ecommerce (tegenwoordig fonq)
  • Tijdschrift voor Coaching
Privacyverklaring