Coach met een keurmerk – Stan Lenssen, PCC

Voldoening beleven aan de reis – dat is wat ik iedereen gun en het is de opdracht die ik mijzelf als gecertificeerd coach elke ochtend geef.

Stan Lenssen, PCC - gecertificeerd coach

Ik begon mijn carrière ooit als bordenwasser. Dat is lang geleden. Later werd ik bedrijfskundige, ICT-specialist, ondernemer, blogger en uiteindelijk gecertificeerd coach, het vak dat ik combineer met een andere grote liefde van mij: schrijven.

Gegrepen door de kracht van coaching

Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd aan de hogere technische school in Eindhoven (afgestudeerd in 1981) en in 1992 mijn MBA behaald aan de Universiteit Hasselt (België). In mijn loopbaan heb ik veel opleidingen en cursussen gevolgd, onder andere op het gebied van detailhandel, horeca, sales, marketing, logistiek, automatisering, schrijven, coaching en filosofie.

Vanaf 2009 werd ik steeds vaker voor de rol van coach ingehuurd. Ik had een adviespraktijk op dat moment, maar blijkbaar werden mijn ervaring en expertise ook nog op een heel andere manier gewaardeerd.

Ik ervoer de grote kracht van coaching: cliënten groeiden door eigen inzichten en door eigen oplossingen, waarbij ik – de coach – het proces faciliteerde. Dat gaf mij veel voldoening. Vanaf toen ben ik mij verder gaan bekwamen in het coachvak. Ik behaalde mijn certificaat als NLP-Practitioner en werd gecertificeerd Bouw een Bloeiend Bedrijf-Coach.

Ik werd steeds meer gegrepen door het vak en besloot mij er professioneel in te laten scholen. In 2014-2015 deed ik de ROOT-coachingsopleiding van The Coaching Square. In 2015-2016 het vervolg daarvan, de GROW-opleiding. In 2016 behaalde ik mijn PCC-certificering (Professional Certified Coach) van de International Coach Federation.

Beroepsethiek en professionaliteit

Beroepsethiek en professionaliteit zijn voor mij belangrijke waarden. Daarom ben ik aangesloten bij de ICF (International Coach Federation). ICF is de wereldwijde, normstellende organisatie van professionele coaches. Ik ben doordrongen van het belang van de hoge kwaliteitsnormen die ICF voor coaches stelt. De succesvolle afronding van de ROOT- en GROW-opleiding getuigen daarvan; het zijn ICF-geaccrediteerde opleidingen.

Coaching is een jong vak dat in rap tempo de wereld aan het veroveren is. Ik zie dat het nodig is dat ethische en professionele normen in die ontwikkeling extra worden bewaakt. Daar lever ik graag actief mijn bijdrage aan. Om die reden ben ik, naast mijn coachingswerk, bestuurslid geweest van ICF in Nederland en zet ik me nog steeds als commissielid regelmatig en met enthousiasme in voor deze grootste beroepsvereniging van coaches ter wereld.

Professioneel, gecertificeerd coach

Ik ben PCC: Professional Certified Coach, een door ICF gecertificeerd coach dus. Op die certificering ben ik trots. Een ICF-certificering is hét wereldwijd erkende keurmerk voor professionele coaches. Een door ICF gecertificeerd coach maakt zichtbaar dat hij zich qua kennis, vaardigheden en commitment aan hoge ethische en professionele standaarden verbindt. ICF staat voor kwaliteit en meesterschap!

Ik heb een grote passie voor dit prachtige vak. In onze turbulente maatschappij voorziet het in een groeiende behoefte. Het is sterk in ontwikkeling. Mijn leren als coach stopt daarom nooit. Het ICF-certificaat draagt daaraan bij. Het vereist dat ik mij blijf scholen conform de hoge normen van ICF. Dat wordt met regelmaat getoetst.

Beroepsethiek en professionaliteit zijn voor mij dan ook niet alleen mooie woorden. Ik werk er continue aan, zodat mijn cliënten er daadwerkelijk op kunnen vertrouwen.

Steeds weer opstaan en leren

Na een 14-jarige loopbaan in de horeca en vervolgens de corporate wereld van arbeidskunde, ICT en consultancy, ben ik nu meer dan 25 jaar ‘mijn eigen baas’. Vallen, weer opstaan en daar ontzettend veel van leren, hebben me gepokt en gemazeld als ondernemer en als mens.

Met dankbaarheid en plezier kijk ik terug op de bedrijven die ik heb gehad. Onder andere een ICT-bedrijf, succesvolle winkels in allergieproducten en een adviespraktijk voor mkb-ondernemers. Mijn bedrijven hebben me enorm veel gegeven – mooie successen … én zeperds, waar ik dan weer veel van leerde. Da’s ook winst.

Al die ervaringen hielpen mij om mij persoonlijk te ontwikkelen. Erop terugkijkend geven ze mij het gevoel van een intens en bewust leven. Die ontwikkeling en dat gevoel zijn giften die mij onbeschrijflijk dierbaar zijn. Ik neem ze altijd met me mee. Ze helpen mij om me elke dag opnieuw in te zetten om het beste uit het leven te halen, en mijn coachcliënten het beste van mijzelf te geven.

Hoe je mij bereikt

Bel me gewoon. Mijn nummer is 06-41367814. Of klik hier en stuur me een bericht. Verder kun je me online vinden op deze site (stanlenssen.nl), en op LinkedIn en Facebook.

Ik kom graag met je in contact,

Stan

~~~   Elke maand publiceer ik een opmerkelijk blogartikel   ~~~

Wil je dat niet mislopen?
Ik mail het je graag toe, kosteloos en spamvrij.

Gebruik daarvoor de volgende knop:

… en wil je de artikelen onverhoopt weer stoppen, dan is één muisklik voldoende.

Foto Stan: BLINKfotografie

Onderscheidingen

Publieksverkiezing Nummer 2 Dutch Small Business Blog Award 2010

Publiekswinnaar Dutch Small Business Blog Award

De waan van de wedloop genomineerd voor BoekGoud 2017 – categorie non-fictie

BoekGoud 2017

Genomineerd JINC Awards 2018 – Coach van het Jaar

JINC Award Amsterdam 2018

In de media etcetera

Bijdragen aan boeken

Beweging in de Zaak van Wim Aalbers

Beweging in de Zaak van Wim Aalbers

Laat jezelf zien! van Judith Webber

Laat jezelf zien! van Judith Webber

Calimeromarketing 2.0 in een eierdop van Karen Romme

Calimeromarketing 2.0 in een eierdop

In het nieuws

Artikelen geschreven voor onder meer

  • Twinkle Magazine
  • Just Ecommerce (tegenwoordig fonq)
  • Tijdschrift voor Coaching
Privacyverklaring